7 recepten voor een heerlijk vegan paasfeest

07-04-2020

Het is weer bijna Pasen… Word jij ook altijd zo blij van de bloeiende natuur en het nieuwe leven overal? Gezellig samenzijn met vrienden en familie zit er dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet in, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om lekkere paasgerechten op tafel te toveren. Met deze 7 recepten maak jij er een écht vrolijk en heerlijk vegan paasfeest van!

Iets dat traditiegetrouw veel wordt gegeten met Pasen zijn eieren. Gekookt, gebakken, als ingrediënt in een taart of soufflé. Echter worden er op Europees niveau elk jaar 320 miljoen mannelijke kuikentjes vergast, omdat ze voor de eierindustrie ‘waardeloos’ zijn… Met deze kennis krijgt een ei een nare nasmaak. Maar, je kunt prima uit de voeten zonder ei. Er zijn verschillende alternatieven of je kunt het ei als ingrediënt gewoon weglaten, dat is minstens even lekker of zelfs lekkerder!

We sommen graag een aantal verrukkelijke plantaardige en diervriendelijke paasrecepten voor je op waarbij je géén eieren nodig hebt.

Wist je dat je met een blok tofu en wat heerlijke kruiden dezelfde smaakbeleving kunt creëren als bij de ‘ouderwetse’ scrambled eggs? Met dit recept kun je een smakelijke paastoast maken.

  • Vegan gevulde eieren (van Vegetus)

Het vergt misschien wat zoekwerk naar de ingrediënten (vegan webshops to the rescue, zeker in deze tijd!), maar als je de smaak van gevulde eieren mist is dit recept een echte topper! Met dit recept overtuig je niet alleen jezelf, maar ook je huisgenoten.

Heel Holland bakt vegan! Maar hoe maak je toch van dat volle, opgeklopte eiwitschuim als je geen eieren wilt gebruiken? Wat ons betreft de ontdekking van de eeuw: aquafaba, oftewel