7 vegan gerechten om te delen bij Eid al-Fitr

22-05-2020

Na een maand vasten, vieren moslims deze zondag het einde van de Ramadan met Eid al-Fitr. Eid al-Fitr, in België en Nederland ook wel bekend als het Suikerfeest of het Ramadanfeest, is het feest voor het verbreken van de vasten. Het feest brengt geluk, rust en verlichting. Het is een dag waarop gedeeld wordt met vrienden en familie, maar ook met mensen die het minder breed hebben. Liefdadigheid is heel belangrijk tijdens deze Eid.

Er worden heel wat feestelijke gerechten met elkaar gedeeld. Vaak zijn dit heerlijke zoete lekkernijen. Hoewel het bezoek aan familie dit jaar beperkt moet worden, betekent dat niet dat we geen gezellige feestdag kunnen hebben. Ook als vegan kun je genieten van lekkere gerechtjes, en uiteraard van het gezelschap! Wij zetten enkele zoete gerechten op een rij:

Vegan basbousa - Gewoon Lekker Groen

Vegan basbousa (van Gewoon Lekker Groen)

Deze Egyptische griesmeelcake is zoeter dan zoet, maar verrassend lekker! Naast griesmeel zit er ook vers sinaasappelsap, sinaasappelzeste en oranjebloesem in de cake. Gedrenkt in kaneelsiroop wordt het een lekker plakkerig geheel. Bovendien is deze cake eenvoudig te bereiden en wordt ze nog lekkerder na een dag.

Baklava (van Yup… it’s vegan)

Als je van mierzoete desserts houdt, pistachenoten en knapperig filodeeg, dan is baklava echt iets voor jou! In dit Engelstalig recept kun je de handige stap-voor-stap foto’s bekijken.


Gevulde dadels

Dadels zijn onmisbaar op dit feest. Je kunt er heel makkelijk een heerlijk dessertje van maken door ze open te snijden, te vullen met tahin (of pindakaas, voor de liefhebbers) en er gehakte walnoten of pistachenootjes tussen te doen. Als j