Actievoeren werkt! De Groene Delle blijft!

14-09-2020

Actievoeren werkt. Dat blijkt uit de recente beslissing van Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. Zij komt terug op haar beslissing om van natuurgebied De Groene Delle een industriezone te maken. De lokale actiegroep strijdt al jaren voor het behoud van dit kleine maar fijne stukje natuur. De actiegroep werd vergroot doordat verschillende organisaties de handen in mekaar sloegen en samen verder gingen als actiegroep De Groene Delle. Bite Back sloot zich gemotiveerd aan bij dit mooie initiatief.

In juni overhandigden we de petitie aan minister Demir voor het behoud van De Groene Delle. Een petitie met maar liefst 40.000 handtekeningen.
Dit stukje natuur zou een industriezone worden. Nu komt Zuhal Demir terug op haar beslissing en heeft ze het gewestelijke ruimtelijk uitvoeringsplan stopgezet. Een beslissing die er duidelijk gekomen is door de inzet van talloze mensen en organisaties. Dankzij het indienen van bezwaren en het ondertekenen van de petitie, maakten we gezamenlijk ons standpunt duidelijk.

Natuur is belangrijk

Het behoud van natuurgebieden is belangrijk voor zowel menselijke als niet-menselijke dieren. Willen we een wereld met biodiversiteit en waar wilde dieren de kans krijgen om te leven, dan moeten we zorgen voor het behoud van de natuur.Demir laat weten dat er in de toekomst ingezet wordt op watergebonden industrie. We hopen dat er gekozen wordt voor ruimte waar dit reeds mogelijk is. De plannen van De Groene Delle mogen niet simpelweg naar een ander natuurgebied verplaatst worden. Want wat voor dit stuk natuur in Lummen geldt, geldt ook voor natuurgebieden elders: ze zijn broodnodig in ons steeds grijzer wordende land.

Meer weten: via VRT en TV Limburg.

Eenmalige donatie

Steun jij onze strijd voor de dieren?
Ander bedrag: €

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)