Back to school! Plantaardige lunches voor kinderen

31-08-2020

Back to school! Het is tegenwoordig iedere keer een verrassing wat er tevoorschijn komt als kinderen hun lunchtrommeltje openen. De scholen gaan weer van start en dus kunnen ouders en hun kids aan de slag met het samenstellen van lekkere lunchpakketten. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor plantaardige lunches voor kinderen, kijk dan gauw verder.

Pannenkoeken

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je pannenkoeken op te vrolijken, zowel hartig als zoet. Denk aan vers fruit, plantaardige spekjes, vegan kaas of gewoon met stroop en poedersuiker. Een eenvoudig recept voor pannenkoeken zonder koemelk en ei vind je bij de Vegan Challenge. Je kunt ook kiezen voor ontbijtpannenkoeken die lekker zijn met bv. banaan en siroop of hartig met tofu scramble. Zijn er kleine fans van zowel hartig als zoet? Dan geef je simpelweg één pannenkoek met een zoet beleg en de andere met hartig beleg. 

Sandwich

Besmeer een boterham met hummus en doe er lekkere toppings op zoals tomaatjes, paprika of kiemen. Er zijn inmiddels veel verschillende soorten hummus. Kerriehummus doet het bijvoorbeeld goed met tomaat en vegan feta.

Daarnaast vind je ondertussen in zowat elke supermarkt lekker plantaardig broodbeleg, dat qua smaak niet te onderscheiden valt van de dierlijke variant. Zo is vegan filet americain lekker met wat gemalen peper en plakjes komkommer. En plantaardige boterhamworst smaakt nóg lekkerder met augurk. De liefhebbers kunnen ook gewoon kiezen voor een boterham met pindakaas en jam, dat blijft ontzettend lekker.

Vegan bananenbrood

Bananenbrood

Bak eens een bananenbrood! Als je het in plakken snijdt en in de vriezer bewaart, heb je altijd een eenvoudige snack voor handen. Je kunt het simpel houden of allerlei variaties aanbrengen zoals gehakte noten, diepvriesfruit, pure chocolade of lekkere kruiden. Bovendien is het handig om je overrijpe bananen in te verwerken en is het gezond.
Ontdek hier een lekker recept van De Groene Keuken.

Muesli-/notenreep

Als je een muesli- of notenreep in de supermarkt koopt, is het eerste en voornaamste ingrediënt vaak suiker. Wat gezonder én vaak lekkerder is, is om zulke repen zelf te maken. Probeer dit recept van Living the Green Life eens.

Kokosmakronen