Bite Back at Global Strike For Future!

19-03-2019

Op vrijdag 15 maart vond de Global Strike For Future plaats in Brussel. Een wereldwijde staking voor de toekomst, een oproep aan politici om te zorgen voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Maar liefst 30.000 zakten op deze vrijdagmiddag naar Brussel af om hun stem te laten horen.

Een vegan blok zorgde er in deze mars voor om veeteelt als één van de belangrijkste oorzaken van de klimaatopwarming in de kijker te zetten. Met een 100-tal vegans scandeerden we leuzen zoals Save the Planet, Go Vegan. We vielen op dankzij onze banners en plakkaten met een vegan boodschap en door tal van mensen die meeliepen in dieren onesies. Een divers publiek met zowel jongeren als volwassenen zorgde voor heel wat aandacht voor de vegan boodschap.

Op het einde van de optocht hielden we halt, zodat de rest van de strikers onze boodschap niet kon missen. Een mooi gevoel van samenhorigheid, samen voor een betere toekomst!

Met Bite Back liepen we eerder reeds mee in verschillende klimaatoptochten zoals de klimaatmars in Amsterdam, Rise for Climate en Claim the Climate in Brussel.

 

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)