Bite Back dient bezwaar in tegen oprichting geitenbedrijf Lokeren

11-08-2020

In Lokeren heeft Paelinck een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen en exploiteren van een geitenstal. Paelinck wil maar liefst 1.330 melkgeiten houden, verdeeld over twee stallen. Wij vinden dit ethisch niet verantwoord en dienen daarom bezwaar in tegen dit geitenbedrijf.

De dieren zullen hun hele leven moeten doorbrengen op een kleine oppervlakte, met weinig verrijking. De vrouwelijke geiten moeten kleintjes krijgen om melk te geven. Hun dochters staat hetzelfde lot te wachten, hun zoontjes worden geslacht omdat ze niet ‘nuttig’ zijn voor de zuivelindustrie. Als de geiten niet meer genoeg melk geven, worden ze geslacht. 

Het geitenbedrijf in Lokeren, zou onder contract zitten bij een biologisch coöperatief. Is dat beter? Nee, niet echt. Zo mogen de overtollige bokjes bv. 21 dagen oud worden voor ze geslacht worden, in plaats van de gebruikelijke 8 dagen. Paelinck heeft reeds een ander veebedrijf in Moerbeke-Waas.

Dien bezwaar in tegen dit geitenbedrijf

Iedereen kan bezwaar indienen tegen deze stal, ook jij. We hopen dat iedereen massaal een bezwaarschrift indient! We overlopen samen de stappen met jou.

Ga naar het lopende openbare onderzoek in het Vlaams omgevingsloket, door hier te klikken. Onder de documenten vind je de publieke bezwaarschriften en kun je ook het jouwe toevoegen door op ‘nieuw bezwaarschrift toevoegen’ te klikken. Hiervoor dien je je online aan te melden bij de overheid.

Je kunt ook een brief per post sturen naar het College van Burgemeester en Schepenen, Stadhuis, Markt 1, 9160 Lokeren.

Bezwaar indienen kan nog tot en met 21 augustus 2020.

 

Bite Back dient bezwaar in

Hieronder vind je het bezwaarschrift, dat wij als Bite Back indienden. Je kunt dit aanpassen – onderaan vul je simpelweg je naam in – en indienen.

Aan het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Lokeren. Ik dien dit bezwaarschrift in tegen de aanvraag van een omgevingsvergunning in Lokeren, Bormtestraat, LOKEREN 4 AFD, sectie C, perceel 0384/00_000 – 2020/00374/OMV voor een geitenbedrijf. 

Ik heb ernstige bezwaren tegen dit project en vraag daarom deze omgevingsv