Weet wie je eet

In de dierindustrie worden dieren voor hun vlees, melk, of eieren gefokt. Ze worden gebruikt en vroegtijdig gedood. Ze worden niet gezien als individu maar als product en ook zo behandeld. De dieren worden lichamelijk aangepast aan de wensen en belangen van de producent en de industrie. Steeds méér en efficiënter produceren staat centraal.

Dieren die voor hun vlees, melk en eieren worden gebruikt zijn echter levende, welzijnsgevoelige wezens. Dieren kennen vreugde en plezier wanneer ze in vrijheid leven. En net als wij ervaren ook zij angst en pijn. Geen enkel dier wil vroegtijdig sterven: het is een oerinstinct om te willen blijven leven. En als ze konden, wat een enkele keer ook gebeurt, zouden ze ontsnappen aan deze wreedheden. In de dierindustrie wordt geen rekening gehouden met de vriendschappen tussen dieren, de hechte familiebanden, de band tussen moeder en kind. Hechte banden voor het leven, die bruut verbroken en ontkend worden, net als de werkelijke behoeftes van de dieren.

Het consumeren van dierlijke producten houdt deze uitbuiting en wreedheden in stand. Bite Back is tegen deze soortdiscriminatie en is om ethische redenen gekant tegen het gebruiken en doden van dieren voor menselijke consumptiedoeleinden. Bite Back pleit voor de afschaffing van de dierindustrie. Wij promoten diervrije en diervriendelijke producten, een veganistische levenswijze, zonder vlees, vis, gevogelte, melkproducten, eieren en andere dierlijke producten.

Aan deze doelbewuste dierenmishandeling kunnen we een einde maken door anders naar dieren te kijken en ze niet meer te gebruiken en te doden voor onze eigen behoeftes.

Onze campagne ‘Weet wie je eet!’ of ‘Nadenken voor je eet bespaart dierenleed!’ richt zich op het sensibiliseren van de consument over het gebruik van dieren, met de nadruk op de slachtoffers van deze industrie.

Dit gebeurt via confronterende acties, het tonen van resultaten van undercover onderzoek of via infostands in drukke standscentra, aan scholen of op festivals.

Hierbij voorzien we iedereen die een verschil wil maken voor de dieren van praktische tips, werken we drempelverlagend door te tonen hoe lekker plantaardig eten kan zijn en helpen we mensen stappen in de goede richting te zetten. We promoten het veganisme als ethische keuze om te komen tot een rechtvaardigere wereld voor alle dieren.

 

Wat kan jij doen?