De beste dierenrechtenfotografen #WereldFotografiedag

19-08-2020

Vandaag is het Wereld Fotografiedag, een goed moment om de beste dierenrechtenfotografen in de kijker te zetten. Deze fotografen laten zien welke vreselijke dingen er achter de schermen gebeuren. “I go to witness, to document and to share what I’ve learned” – Jo-Anne McArthur.

De fotografen waarmee je vandaag kennismaakt, leveren zwaar en baanbrekend werk door de realiteit achter de dierenindustrie te laten zien. Het is door zulke beeldverhalen beschikbaar te maken, dat mensen zien wat er gebeurt voor een stuk vlees, zuivel of voor een lederen paar schoenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen van hen deze vreselijke beelden afwisselen met het tijd doorbrengen op animal sanctuaries, waar de dieren in een volledig eigen en liefdevolle omgeving vastgelegd kunnen worden.

Zoochosis
© Jo-Anne McArthur - WeAnimals

Jo-Anne McArthur | We Animals

Jo-Anne is zowat de bekendste dierenrechtenfotografe ter wereld. Met We Animals maakte ze reeds beelden op elk continent. Er blijft geen enkel dierenleed ongemoeid, Jo-Anne covert alle topics. Zo was ze begin dit jaar aanwezig bij de Australische bosbranden, fotografeerde dieren in gevangenschap, tijdens de jacht en elk proces in de vleesproductie maar ze maakte ook de prachtigste beelden in sanctuaries.

Bekijk haar werk op We Animals en zoek zeker haar boeken “We Animals” en “Captive” op. Binnenkort verschijnt haar derde boek “Hidden” waarin bijdragen van meer dan 30 fotografen zullen staan. Samen met Dr. Keri Cronin startte ze Unbound Project, waarin ze vrouwen uit de dierenrechtenbeweging op de voorgrond plaatsen.

 

Isa Leshko

Isa Leshko greep iedereen bij de keel met haar portretten van bejaarde dieren in “Allowed to Grow Old”. De dieren werden gefotografeerd in dierenopvangcentra, de enige plaats waar boerderijdieren de kans krijgen om oud te worden. Bekijk Isa’s foto’s op haar