De leukste Belgische dierenopvangen

17-06-2020

De zomervakantie komt steeds dichterbij en velen van ons kijken reikhalzend uit naar zonnige vrije dagen. Misschien ga je op vakantie of misschien houd je gewoon vakantie in eigen land. Een daguitstap met je gezin of met vrienden is vaak erg gezellig. Een tripje naar de zoo raden we ten stelligste af (waarom lees je hier), maar in plaats daarvan kun je een dierenopvang bezoeken! Zo maak je kennis met heel wat soorten dieren in een meer natuurlijke omgeving dan de dieren in de dierentuin. 

In een dierenopvang, of animal sanctuary, leven dieren die vaak gered zijn uit miserabele omstandigheden. Ze kunnen zowel uit een slechte privésituatie komen, of ze zijn gered uit de dierindustrie. Heel wat dieren hebben een geschiedenis waardoor ze niet zo goed met mensen overweg kunnen, maar er zijn ook heel wat dieren die graag naar je toe komen voor een knuffel. Daarom presenteren we je de leukste Belgische dierenopvangen:

Animaux en Péril

In dierenopvang Animaux en Péril leven zo’n 400 dieren. AEP is een prachtige opvang in Ath (Henegouwen). Veel dieren komen bij hen terecht door inbeslagnames. Van paarden en runderen tot koeien en schapen, bij AEP wonen heel wat boerderijdieren.
Naast hun opvang verstrekken ze ook zoveel mogelijk informatie over boerderijdieren en proberen structureel iets aan de situatie van dieren te wijzigen.
Elke zaterdag en zondag kun je Animaux en Péril bezoeken van 11 tot 17 uur.
Meer informatie vind je op hun website en facebookpagina.

 

Forrest & Friends

Animal sanctuary Forrest & Friends ligt in Kaggevinne (een deelgemeente van Diest) in Vlaams-Brabant. Hier leven meer dan 300 dieren die gered zijn van verwaarlozing of de slacht of ‘ongewenst’ waren. Je kunt hier kennismaken met meer dan 50 varkens, een kleine kudde knuffelkoeien, sociale schapen en schattige geiten. Ook de hanenweide is prachtig om een bezoekje aan te brengen.
Forrest & Friends is niet altijd open voor bezoek. Enkel als meter of peter kun je hier terecht, of op hun opendeurweekends. In augustus ben je echter elke zaterdag en zondag welkom op hun Forrest & Friends café, waarbij je kunt inschrijven voor een rondleiding.
Meer informatie vind je op hun website en facebookpagina.

 

La Rêve d’Aby

Ook La Rêve d’Aby bevindt zich in Wallonië, meer bepaald in Beuzet (Gembloux, Namen). In deze sanctuary wonen heel wat paarden, pony’s en runderen, maar ook geiten, schapen, varkens en kippen.
Je kunt La Rêve d’Aby regelmatig bezoeken in het weekend. Hiervoor hou je best hun facebookpagina in de gaten. De komende data zijn 20 en 21 juni, 4, 5, 18 en 19 juli, 1, 2, 15, 16, 29 en 30 augustus, telkens van 14u30 tot 17 uur.
Meer informatie vind je op hu