Een kijkje in het archief: 8 memorabele Bite Back acties #TBT

02-04-2020

Voor deze “Throwback Thursday” (terugblik donderdag) zijn we diep in onze archieven gedoken. Het is altijd goed om je eigen geschiedenis regelmatig te bekijken, en bovendien is het ook nog leuk om te doen! We vinden het niet alleen belangrijk om over onze eigen acties te reflecteren, het is tevens belangrijk om de geschiedenis van de dierenrechtenbeweging te leren. Vandaag delen we 8 van onze meest memorabele Bite Back acties. Weet jij nog een andere Bite Back actie die jou is bijgebleven? Laat het ons zeker weten!

8. Mars voor de sluiting van de slachthuizen (2015)

Mars voor de sluiting van slachthuizen

We trappen af met de grootste protestmars die we jaarlijks organiseren. De eerste keer dat de Mars voor de Sluiting van de Slachthuizen in Brussel doorging was in 2015. We waren toen reeds met 400 aanwezigen. We roepen elk jaar zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan deze mars, om een stem te zijn voor de onderdrukten. Met de mars eisen we de afschaffing van de veehouderij, visserij en slachthuizen, omdat we denken dat een wereld zonder uitbuiting van dieren de toekomst is.

7. Protestwake grootste varkensslachthuis (2017)

Protestwake voor grootste varkensslachthuis van België in Oevel

In 2017 hielden we een protestwake in Oevel aan het grootste varkensslachthuis van België. Het was geen vuurdoop aan dit slachthuis, Bite Back voerde reeds actie in Oevel voor het werd gebouwd, en we plannen hier niet mee te stoppen. Onze protestwake bracht zo’n 200 activisten samen, we eisten in stilte de sluiting van dit megaslachthuis en legden symbolisch 40 bloemen neer, 1 voor elke 1000 gedode varkens per week.

6. Uitgemolken Campina (2019)