Empty the Tanks 2020 – online

11-05-2020

Empty the Tanks is een wereldwijde campagne die protesteert tegen dolfinaria en gevangenschap van zeezoogdieren. Bite Back organiseert reeds jaren deze actie in België. Aangezien de actie dit jaar niet kon doorgaan in Brugge, zoals voorbije jaren, organiseerden we Empty the Tanks dit keer online.

Empty the Tanks – online

Een actie online organiseren is wat anders dan een protest op straat. Toch kunnen we door enkele concrete dingen op social media te delen, ook heel wat mensen bereiken. We vroegen aan de deelnemers om de petitie te tekenen en delen, onze kleurplaat in te (laten) kleuren en de profielfoto op facebook aan te passen met ons profielkader.

We merkten dat heel wat mensen het profielkader gebruikten en dat de petitie goed getekend werd. Er kwamen zo’n 300 handtekeningen bij op 1 dag!

Ook de kleurplaat werd ijverig ingekleurd:

De campagne

Er is steeds minder maatschappelijk draagvlak voor het houden van zeezoogdieren in gevangenschap. De kritiek op het houden van dolfijnen in gevangenschap zwelt aan. Dolfijnen zijn intelligente en voelende wezens die niet van hun vrijheid beroofd mogen worden. Wij eisen, met Empty the Tanks, de sluiting van dolfinaria en de vrijlating, of als dat niet mogelijk is herplaatsing in opvangcentra, van de dolfijnen.

Wat kun je nog doen?

Blijf oproepen om de petitie te delen. We hebben zo snel mogelijk 10.000 handtekeningen nodig.
Ook in Nederland zijn er nog steeds handtekeningen nodig voor een dolfinariumvrij Nederland.

Meer informatie over zeezoogdieren in gevangenschap vind je hier.

Tot de bassins leeg zijn en dolfinaria dicht!

Eenmalige donatie

Steun je Bite Back in haar (online) strijd voor de dieren? Alle hulp is meer dan welkom!
Ander bedrag: €

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)