Actiekalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Congres: Veganisme – een inclusieve beweging?

12-05-2019 @ 13:00 - 21:00

Veganisme een inclusieve beweging

Een congres met nationale en internationale sprekers, georganiseerd door Bite Back, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en VeganEvents.nl.

Het veganisme groeit al jaren. En al jaren zijn er mensen die geen veganist willen worden, omdat ze vinden dat de verschillende vormen van menselijke onderdrukking (zoals onder andere racisme, seksisme, validisme, homofobie) eerst de wereld uit geholpen moeten worden. Ook zijn er veganisten die vormen van menselijke onderdrukking accepteren, omdat ze vinden dat veganisme alleen om de dieren gaat.

Hoe hangen vormen van onderdrukking van zowel menselijke als niet-menselijke personen met elkaar samen? Hoe zorgen we er voor dat iedereen zich welkom voelt binnen het veganisme? Wat kunnen mensen die niet onderdrukt worden doen voor hen die dat wel worden?

Deze vragen hebben geen eenvoudig antwoord, maar ze moeten wel gesteld worden om de wereld een rechtvaardiger plek te maken voor iedereen. Dit congres heeft als doel de bezoekers handvatten te bieden om hier actief mee aan de slag te gaan.

Sprekers:
Christopher Sebastian McJetters
Geertrui Cazaux
Meer namen volgen!

De lezingen van Christopher Sebastian zijn in het Engels, we zorgen voor een vertaling van de dia’s. De andere lezingen zijn in het Nederlands.

Koop nu je kaartjes voor het congres Veganisme – een inclusieve beweging?
Omdat we het congres voor iedereen betaalbaar willen houden, heb je de keuze uit verschillende bedragen. Dit is inclusief koffie, thee, snacks en een eenvoudig diner. Kun je een duurder kaartje betalen? Graag!

Mogen de kosten van een kaartje een onoverkomelijke drempel vormen voor deelname aan het congres, stuur dan een mailtje naar info@veganevents.nl.

Prijzen:
€10 voor NVV- of Bite Back-leden en minima
€12,50 standaard ticket
Een extra donatie is zeer welkom!

Locatie:
Wijkcentrum Post West
Tidemanstraat 80
3022SM Rotterdam

De locatie is rolstoelvriendelijk.
Op aanvraag is een doventolk beschikbaar, mail naar info@veganevents.nl.
Genderneutrale toiletten aanwezig.

Gegevens

Datum:
12-05-2019
Tijd:
13:00 - 21:00
Website:
https://www.facebook.com/events/2096373643734729/

Locatie

Post West Rotterdam
Tidemanstraat 80
Rotterdam, 3022 SM Nederland
+ Google Maps