Actiekalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Protestactie in Oevel aan grootste varkensslachthuis België

02-03-2019 @ 13:30 - 15:00

Protestwake voor grootste varkensslachthuis van België in Oevel

Het grootste varkensslachthuis v ons land had/heeft geen milieuvergunning en mag gewoon operationeel blijven.
Geen milieuvergunning = deuren dicht.
Protesteer met ons mee!
#slachthuizendicht

Het slachthuis Sus Campiniae in Oevel, het grootste varkensslachthuis van België, kreeg begin december 2018 van Vlaams minister Joke Schauvliege geen nieuwe milieuvergunning. Enkele weken later vroeg het bedrijf een schorsing van dat besluit aan bij de Raad van State, die deze aanvraag echter verwierp. Er werd nu door de afdeling Handhaving een bestuurlijke maatregel opgesteld waarbij het slachthuis alle nodige maatregelen moet treffen om alle vergunningsplichtige activiteiten tegen 9 augustus te stoppen.

Het slachthuis kondigde echter in de pers aan om in februari een nieuwe milieuvergunning te zullen aanvragen… Wij vinden dat de opgelegde maatregelen veel strenger moeten zijn! Een ander bedrijf dat opereert zonder milieuvergunning zou gesloten worden, of zou dwangsommen krijgen voor elke dag dat het zonder milieuvergunning open blijft. Waarom kan dat niet met dit grootste varkensslachthuis van het land? Eerst beginnen ze te bouwen en te slachten zonder dat alles in orde is, en nu krijgen ze nog meer dan 6 maanden de tijd om zich in orde te stellen?

Bite Back voert al sinds 2016 actie voor een sluiting van het slachthuis, en laat het hier niet bij. We roepen iedereen op om aanwezig te zijn op het protest op zaterdag 2 maart. We spreken af om 13.30 uur aan de parking tegenover het kerkhof in de Nijverheidsstraat in Oevel (Westerlo)

Breng een zelfgemaakte boodschap (tekst, tekening, kunstwerk, …) mee om op te hangen aan de hekken van het slachthuis: zo zullen we de ontelbare slachtoffers herdenken. Dit kan een emotionele, confronterende boodschap zijn, maar hou het respectvol.

Meer achtergrondinfo over het slachthuis en ons protest vind je hier.

Gegevens

Datum:
02-03-2019
Tijd:
13:30 - 15:00
Website:
https://www.facebook.com/events/2060857490663722/

Locatie

Oevel
Nijverheidsstraat
Westerlo,België
+ Google Maps