Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VOLZET : The End of Meat – Hasselt

5 april @ 18:45 - 22:00

The End of Meat

Op vrijdag 5 april screenen Stad Hasselt en dierenrechtenorganisatie Bite Back de spraakmakende documentaire The End of Meat in De Nieuwe Zaal in Hasselt.

Deze baanbrekende docu toont een toekomst waarin vleesconsumptie tot het verleden behoort. Hoewel het wetenschappelijke bewijs van de negatieve impact van vleesconsumptie op de planeet en onze gezondheid zich opstapelt, blijft onze liefde voor hamburgers, steaks, worstjes en lapjes voortbestaan.

In België is vlees een integraal deel van het voedingspatroon. De perceptie van vlees is echter aan het veranderen. Schandalen in de industrie en bekommernis om de gezondheid hebben geleid tot een publiek debat over de ethische implicaties van vleesconsumptie en de opkomst van plantaardige en vegan alternatieven. Vleesproducenten lanceren nu hun eigen vegan producten, steeds meer winkelketens bieden plantaardige opties aan en voedselfabrikanten kleven vegan labels op hun producten.
Is dit het begin van het einde van vlees? Naderen we een keerpunt in de relatie tussen mens en dier?

In ‘The End of Meat’ onderzoekt filmmaker Marc Pierschel hoe de wereld eruit zou zien zonder vlees: wat zou de impact zijn op het milieu, op de dieren en op onszelf? Hij ontmoet het internetfenomeen Esther the Wonder Pig, praat met pioniers die de vegan beweging in Duitsland leiden en reist naar de eerste volledig vegetarische stad in India. Daarnaast bezoekt hij geredde landbouwdieren die nu van de vrijheid genieten, gaat hij langs bij voedingsinnovatoren die vlees en zuivel maken zonder dierlijke producten en oogst hij zelfs ‘spek’ uit de zee.

‘The End of Meat’ onthult de verborgen impact van vleesconsumptie, onderzoekt de mogelijkheid en voordelen van een shift naar een meer ethisch voedingspatroon en werpt kritische vragen op over de rol van dieren in onze samenleving.

Trailer: https://vimeo.com/230758670
Site: http://www.theendofmeat.com/

Info: info@biteback.org

Deuren open: 18u45
Inleiding: 19u15
Start film: 19u30

De voorstelling van The End of Meat op 5 april is reeds volzet.
Opgelet, de film is Engelstalig ondertiteld.

Met dank aan VegFund

Gegevens

Datum:
5 april
Tijd:
18:45 - 22:00
Website:
https://www.facebook.com/events/349927869196301/

Locatie

De Nieuwe Zaal

Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt,Limburg
België
+ Google Maps

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres