Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vegans at Klimaatmars Amsterdam

10 maart @ 13:00 - 16:00

Bite Back at Claim the Climate

Zondag is het zover. De grootste klimaatmars die Nederland sinds tijden heeft gehad. Ook Bite Back is er bij. Samen met Animal Rights, Nederlandse Vereniging voor Veganisme en The Save Movement Nederland organiseren we een ‘vegan blok’.

Daarmee willen we binnen de klimaatmars een eenduidig geluid laten horen dat veganisme en plantaardig eten onderdeel moeten zijn van het pakket om het klimaat te redden. Tevens willen we laten horen dat veehouderijen één van de kwaden zijn die zorgen voor een hoge impact op het klimaat. Conservatieve schattingen stellen dat 14,5% van de broeikasgassen door de veeteelt wordt veroorzaakt. Kiezen voor plantaardig is een goede en toegankelijke manier om je voetafdruk te verkleinen.
Bite Back roept jou op om ook mee te lopen met de klimaatmars en eventueel aan te sluiten in het vegan blok. Kom je ook? Laat het weten in Vegans at klimaatmars Amsterdam en/of Klimaatmars op Facebook.
Waar verzamelen wij?
We verzamelen vlakbij Madame Tussauds. Hieronder aangeduid met een ‘V’.
We zijn te herkennen aan een vegan banner, hieronder afgebeeld.

Kies Veganisme | Klimaatmars

Locatie klimaatmars

Laat je ook even in het event weten dat je aanwezig bent?

Herkenbare kledij? Borden?
Natuurlijk mag je eigen borden maken en creatief zijn in de boodschap. Ons motto is ‘Een beter milieu begint op je bord. Kies veganisme voor dier, mens en milieu’, dus het zou heel mooi zijn als iedereen met teksten en leuzen hierop aansluit. De organisaties nemen ook materialen als spandoeken en borden mee. Deze zijn te leen ter plekke en moeten na de mars weer ingeleverd worden.
Wie zelf een Bite Back hoodie of jasje heeft, vragen we om dit te dragen. We hebben ook enkele witte Bite Back jasjes te koop en/of te leen voor mensen die met de banner willen lopen.
Tot zondag!

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
13:00 - 16:00
Website:
https://www.facebook.com/events/364238087725034/

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres