Internationale Kattendag: weetjes over (deze) katten

08-08-2020

Vandaag is het International Cat Day! Een dag waarop we katten in de spotlight zetten. Vrijwilliger Mieke laat je kennismaken met Deedee en Monster.

Toen ik ruim vijf jaar geleden mijn huidige partner leerde kennen, kreeg ik er twee pluizige vriendjes bij. Monster en Deedee zijn beide Europese korthaar katten met een voornamelijk zwarte vacht. Monster is een gecastreerde kater en heeft een volledig witte kin en borst, witte voorpootjes en witte sokjes aan zijn achterpoten. Deedee is een gesteriliseerde poes met een wit befje en vier witte voetjes. Ze zijn ongeveer even oud, 10 jaar inmiddels, maar geen familie.                     

Toen ik ze voor het eerst ontmoette, waren het in mijn ogen twee identieke zwart-witte katten. Ik zag geen verschil en kon niet geloven dat het geen broer en zus zijn. Nu ik ze een aantal jaar ken en ze dagelijks om me heen heb, weet ik beter.

Miauw, mauw, mieuw, mew

Op het eerste gehoor vond ik de miauwtjes van Deedee en Monster precies hetzelfde klinken. Mijn vriend reageerde een keer op een miauw door Deedee bij de naam te noemen terwijl hij haar nie