Kuikens gedood door exportstop door corona. Onderneem actie: vraag minister om maatregelen te nemen

01-04-2020

Op de vakwebsite Boerderij.nl viel gisteren bij monde van Anton Butijn, voorzitter van pluimveebrancheorganisatie COBK (Centrale Organisatie Broedeieren en Kuikens), te lezen dat vanwege het coronavirus geannuleerde vluchten problemen geven met de afzet van kuikens naar Midden-Afrika. Volgens Butijn worden er sinds 20 maart al geen nieuwe eieren gecreëerd voor deze afzet, maar zitten ze tot 10 april nog met een teveel aan eendagskuikens. Als gevolg hiervan worden de dieren afgemaakt. Onacceptabel vinden wij. 

Daarom roepen we minister Schouten op om te voorkomen dat deze dieren zomaar gedood worden omdat er geen afzet is én deze kans meteen aan te grijpen om de pluimveesector te verkleinen. 

Wij roepen daarom de minister op om: 

  • toe te zien dat dieren vanwege de aanhoudende problemen met de export niet gedood worden; 
  • de sector te verplichten om te zoeken naar permanente opvang van deze kuikens via dierenopvangcentra en de kosten van de opvang neer te leggen bij de sector; 
  • deze situatie als kans te zien om deze sector af te bouwen.

Help jij mee? Gebruik dan bovenstaande (en/of andere) argumenten en stuur een beleefde mail naar minister Schouten via het contactformulier of info@minlnv.nl.

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)