Lezing effectief altruïsme en dierenrechten

06-03-2019

Op dinsdag 5 maart gaf Stijn Bruers (doctor in de moraalfilosofie en in de natuurwetenschappen, mede-oprichter van Effectief Altruïsme België en auteur van acht boeken over ethiek, dierenrechten en effectief altruïsme) een lezing over dierenrechten en effectief altruïsme.

In deze lezing kwam de denkwijze van effectief altruïsme aan bod, toegepast op het verminderen van dierenleed. Welke goede doelen en maatregelen zijn het effectiefst voor de dieren? Hoe kunnen we honderd keer meer dieren redden? En wat moeten we doen met het dierenleed in de natuur?

Er waren 22 mensen aanwezig die allen geboeid luisterden. Naar goede gewoonte zette Stijn iedereen aan het denken.
Verder informeerden we de aanwezigen met onze Maak Een Verschil brochure en toonden aantal van de vegan producten die vandaag in de supermarkt te koop zijn.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)