Lezing over veganisme in KA Grimbergen

13-03-2019

Bite Back-vrijwilligers Melissa en Wendy werden uitgenodigd om in het Koninklijk Atheneum van Grimbergen les te geven aan het 5de en 6de leerjaar tijdens de les Niet-Confessionele Zedenleer.

Gedurende hun 2 uur durende interactieve lezing vertelden ze de leerlingen meer over de gevolgen van onze consumptie van dierlijke producten op het milieu, de gezondheid en de dieren. De leerlingen reageerden erg verbaasd op de enorme milieu-impact. Ze gaven dan ook te kennen dat hen ging bijblijven dat er zoveel landbouwgrond en water nodig is om dierlijke producten te produceren . Ook het dierenleed lag sommige leerlingen nauw aan het hart. In de bio-industrie mogen er bijvoorbeeld 19 kippen per vierkante meter gehouden worden. Dus toen ze berekenden hoeveel kippen in hun klaslokaal zouden passen, bleken dat 1900 kippen te zijn. Het was moeilijk om in te beelden dat er zoveel kippen binnen zouden raken…

Wil jij ook graag een les over veganisme en/of dierenrechten in jouw klas? Neem dan hier een kijkje voor meer informatie en neem gerust contact met ons op!

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)