Moederdag voor alle Moeders, Leuven

07-05-2019

Afgelopen zondag, 5 mei, probeerden we mensen in Leuven bewust te maken over het dierenleed dat schuilt achter melkproducten.

Volgende week is het Moederdag en vieren we het moederschap. Aangezien moeders in het zonnetje gezet worden, willen we graag bewustzijn creëren over het leed van moeders in de melkindustrie. Om melk te produceren moet een koe immers een kalf krijgen, geen enkel zoogdier geeft melk zonder een kind te krijgen. Omdat we als mensen melk willen drinken wordt direct na de geboorte, of na enkele dagen, het kalf van de moederkoe weg genomen. Moeder en kind loeien dagen om elkaar… Het is voor beiden een erg traumatiserende ervaring, die zich jaarlijks herhaalt.

Onze boodschap is echter duidelijk, dit leed is heel makkelijk te voorkomen. Kies plantaardige melkproducten op basis van soja, haver, rijst, amandel, hazelnoot, kokos… Aan de stand konden mensen verpakkingen van plantaardige melk, pudding, ijs, yoghurt, kaas en room bekijken. Zo kregen ze meteen een handig overzicht van de plantaardige melkproducten in de supermarkten. Ook kregen ze onze Maak Een Verschil brochure mee naar huis, om daar meer te leren over de voordelen van veganisme.

Om te laten zien dat je heel lekker gebak kan eten zonder dierenleed, verkochten we veganistisch gebak. Om deze boodschap van medeleven met de koe te verspreiden trotseerden we met plezier de koude en regen. Brrrr!

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)