Octopussen, krabben en kreeften erkend als ‘bewuste wezens’ in VK

22-11-2021

Octopussen, krabben en kreeften worden in het VK erkend als ‘bewuste wezens’ nadat een review van meer dan 300 studies concludeert dat ze o.a. pijn en angst kunnen voelen. De dierenwelzijnswet in het VK wordt bijgewerkt om de dieren er in op te nemen.

De dieren worden erkend als ‘bewuste wezens’ (sentient beings), wat wordt gedefinieerd als “het vermogen om gevoelens te hebben, zoals gevoelens van pijn, plezier, honger, dorst, warmte, vreugde, comfort en opwinding.” Dat de dieren voelende wezens zijn, concludeerde een review van meer dan 300 wetenschappelijke studies.

Vrijdag kondigde de Britse regering aan dat tienpotigen en koppotigen nu onder de Animal Welfare Bill zullen vallen. Concreet gaat het o.a. over krabben, kreeften, garnalen, rivierkreeften, octopussen en inktvissen. Hoewel de review bepaalde aanbevelingen deed rond het omgaan met de dieren, zegt de Britse regering dat ze geen invloed hebben op de huidige visserij, maar dat dit er wel voor zorgt dat dierenwelzijn in toekomstige besluiten meegenomen wordt.

Eenmalige donatie

Steun ons werk voor de dieren
Ander bedrag: €

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)