Ons beestenbrein in Wonderland

02-12-2019

Gent -24 november. Op de dag van de wetenschap vond in Gent een editie van I-Brain plaats, met als thema van 2019 “Ons Beestenbrein”. Men ging op zoek naar de verschillen en gelijkenissen tussen de hersenwerking en het gedrag van mensen en dieren. Dr. Stijn Bruers (auteur van o.a. Weet Wie Je Eet, Beter Worden In Goed Doen) gaf een lezing over de discriminatie van soorten als morele illusie, waarin hij hardnekkige intuïtieve morele oordelen, die indruisen tegen onze diepste morele waarden, verklaarde a.d.h.v. prikkelende gedachtenexperimenten.

Het spreekt voor zich dat Bite Back hier niet mocht ontbreken om de bezoekers te informeren over dierenrechten en hoe men kan gedijen op een plantaardig dieet. Aanvankelijk vreesden onze vrijwilligers voor moeilijke discussies met hoogopgeleiden die, met wetenschappelijke studies, zouden aantonen dat de mens nog steeds een omnivoor is. Groot was de verbazing dat zowat iedereen die langskwam het opnam voor de dieren en een figuurlijk schouderklopje kwam geven. De dag bestond voor ons uit zeer boeiende gesprekken en enkele gulle donaties waarmee we onze werking verder kunnen ondersteunen.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)