Honderden folders armer maar tientallen persoonlijke gesprekken én diervriendelijke initiatieven rijker, dat is de uitslag van de ‘Ontmoet het Dier achter je Vlees’ campagne afgelopen zaterdag 28 juli, in het centrum van Leuven.

Bite Back stond er met 12 grote tentoonstellingspanelen met daarop indringende foto’s van dieren uit de vlees-, melk- en eierenindustrie, van veetransporten en slachthuizen. Contrasterend met de confronterende beelden op de panelen hangt er aan de stand een groot   spandoek met leuke dierenkoppen met de uitnodigende tekst van de campagne. Doel van de campagne is om een groter publiek te informeren over het trieste lot van miljoenen dieren die lijden en sterven in de bio-industrie (intensieve veehouderij), en een diervriendelijke levenswijze te promoten die met dierenrechten samengaan: vegetarisme en veganisme. Zowel aan de stand als bij de tentoonstellingspanelen staan Bite Back vrijwilligers om het publiek te informeren.

Onderstaand enkele positieve reacties die zij te horen kregen:

  • Een Iraanse dierenarts vindt onze campagne dé manier om het lot van miljoenen landbouwdieren onder de aandacht van mensen te brengen. ‘Als je deze industrie wilt stoppen,  moet je stoppen met het consumeren van dieren. Zo stopt je eigen medeplichtigheid. Dieren lijden ontzettend in de vleesindustrie, ik heb ’t persoonlijk gezien en in die sector gewerkt. Van dieren kunnen wij mensen heel veel leren. Alleen willen veel mensen helaas niets horen en zien van wat dieren ons te vertellen hebben.’
  • Een dame die in een werkgroep zat om bewuster om te gaan met voeding, ging onze flyers tonen aan de andere leden van haar groep om hen te informeren over de voordelen van vegetarisme en veganisme. 
  • Een Indische man gaf aan ons volledig te steunen,  hij was zelf vegetariër en probeerde zelf zoveel mogelijk mensen in zijn kennissenkring te overtuigen om ook vlees en vis te laten.  We hebben hem nog wat meer informatie gegeven over veganisme, wat hij ook zeer interessant vond.
  • Een zeer levendige, energieke dame kwam ons vertellen dat zij reeds 40 jaar vegetariër was en ook al haar kinderen waren vegetariërs.  Zij was zelf zeer actief in allerhande verenigingen en gaf ook Tai Chi lessen.  Ter afsluiting van ons gesprek vroeg zij aan de activist hoe oud hij haar zou schatten en hoewel ze er niet ouder uit zag dan een jaar of 55 bleek ze 70 jaar te zijn!  Een wandelende reclame voor vegetarisme!

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres