Over ons

11923303_10207728250543889_6804107953366176593_o

Dierenrechtenorganisatie Bite Back vzw werd in 2003 opgericht door een groep ervaren en gemotiveerde dierenrechtenactivisten. Zij beseften dat ze zich efficiënter voor de dieren konden inzetten indien ze zich zouden verenigen. In de beginjaren was Bite Back vooral in België (en met name in Vlaanderen) actief, maar langzaamaan breidden de acties en campagnes zich ook uit naar Nederland. Sinds 2015 is Bite Back officieel een stichting in Nederland.

Als onderdeel van de internationale grassroots dierenrechtenbeweging is Bite Back uitgegroeid tot een krachtige stem voor onderdrukte dieren. Met onze publieksgerichte campagnes, zoals ‘Nadenken Voor Je Eet Bespaart Dierenleed’, ‘Varkensleed Vlaanderen’, ‘Vis Wijzer, Vis Niet’, ‘Bontvrij’, ‘Heerlijk Plantaardig’, ‘Voor Vermaak zonder Dieren’, ‘iAnimal’ en ‘Maak Een Verschil’, maken we het publiek, de media en de politiek in België en Nederland warm voor de belangen en rechten van dieren en bewegen we hen om keuzes te maken die niet ten koste van de dieren gaan.

 

 

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)