Petitie Dolfinarium

Vlaams Minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, wil het houden van dolfijnen in gevangenschap op termijn verbieden. Voor het Boudewijn Seapark in Brugge pleit Weyts voor een uitdoofscenario. 

Steeds meer mensen vinden het gebruiken en tentoonstellen van zeezoogdieren voor vermaak ethisch onaanvaardbaar en besluiten daarom niet meer naar het dolfinarium te gaan. Een verbod op het fokken, importeren en exporteren van zeezoogdieren zou de uitfasering van het dolfinarium concreet in zicht brengen. 

Wil jij ook een einde aan dolfinaria in België? Teken dan onze petitie!
(We e-mailen je een link waarmee je jouw ondertekening moet bevestigen. Vergeet a.u.b. niet te bevestigen, anders is je ondertekening niet geldig)

Er hebben al 2280 mensen ondertekend. Doel: 10000 ondertekeningen

De door u verzonden gegevens behandelen we met uiterste zorg. Zie voor meer informatie het privacybeleid. Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.

Veelgestelde vragen

Wat gaan jullie met de petitie doen?

De petitie heeft tot doel druk uit te oefenen op de politiek. Hoe meer mensen ondertekenen, des te krachtiger het signaal richting politieke partijen om in actie te komen voor de dieren in het dolfinarium. Bij voldoende handtekeningen zullen we de petitie ook aanbieden aan de Vlaamse minister van Dierenwelzijn.

Wat bedoelen jullie met ‘bedreigde IUCN-status’?

De IUCN, International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, is een internationale organisatie die dieren in het wild monitort. Zij houdt bij welke dieren bedreigd of ernstig bedreigd zijn. Veel van de dieren in dierentuinen hebben geen (ernstig) bedreigde status. Toch wordt dit vaak aangehaald als argument om met dieren te fokken. Bruinvissen en tuimelaardolfijnen hebben bijvoorbeeld geen bedreigde status.

Als het dolfinarium sluit, wat gebeurt er dan met de dolfijnen?

Dit is een reactie die we regelmatig krijgen. Vanzelfsprekend een goede vraag. Indien het dolfinarium gaat sluiten, moeten het lot en welzijn van de dieren die er momenteel verblijven natuurlijk goed geborgd worden. Op deze pagina leggen we uitgebreid uit welke mogelijkheden wij daarvoor zien.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)