Stop geweld op vrouwen

29-11-2019

25 november is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen, omdat geweld tegen meisjes en vrouwen een wereldwijde problematiek is. Elk jaar organiseert Mirabal een betoging “Stop geweld op vrouwen”. Ook Bite Back stapte dit jaar mee, omdat we een rechtvaardige wereld voor iedereen willen.

Met 10.000 verzamelden we op en rond het Europakruispunt in Brussel. De betoging werd met een woedekreet afgetrapt. Dit jaar alleen werden er 21 vrouwen in België vermoord om de eenvoudige reden dat ze vrouwen waren. Dit gaat dan enkel over de meest extreme vorm van geweld. Tal van vrouwen krijgen te maken met mentaal geweld. Het geweld tegen vrouwen is geïnstitutionaliseerd, ingebakken in onze maatschappij. Er wordt maar bitter weinig aan gedaan. Het beleid zegt het wel te willen aanpakken, maar in praktijk gebeurt er vrijwel niets. De mars “Stop geweld op vrouwen” wil dit onder de aandacht brengen.

Bite Back denkt inclusief

Bijna elke vrouw wordt geconfronteerd met een vorm van geweld in haar leven. Wij eisen vrijheid, rechtvaardigheid, veiligheid en ondersteuning voor vrouwen.
Bij Bite Back komen we niet alleen op voor niet-menselijke dieren, we staan ook voor mensenrechten. We zullen elke vorm van discriminatie blijven bestrijden.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)