Terug in actie tegen Dolfinarium Harderwijk

23-06-2020

Harderwijk – De afgelopen maanden was het Dolfinarium door corona gesloten, zelf hielden we dus ook geen acties. Ondertussen zijn de regels wat versoepeld en is het Dolfinarium weer open. Afgelopen zaterdag kwamen ook wij terug in actie tegen het Dolfinarium in Harderwijk. Zo konden we de bezoekers informeren over dolfijnen in gevangenschap. Een dolfinarium is niet meer van deze tijd en de dolfijnen horen thuis in de oceaan.

Coronaproof actievoeren

Uiteraard pasten wij ook onze actie ook aan, aan de huidige situatie. We hielden gepaste afstand tussen zowel de verschillende deelnemers van de actie als tussen ons en de bezoekers. We vonden het te vroeg om actief flyers uit te delen, omdat we de gepaste afstand dan niet konden garanderen, dus waren we aanwezig met informatieve actieborden. Geen enkele bezoeker is het Dolfinarium ingegaan zonder een confrontatie met onze actie. Er kwamen zo’n 300 bezoekers langs, een stuk minder dan gebruikelijk rond deze periode.

Tenzij de situatie opnieuw verandert, hernemen we onze maandelijkse acties, elke laatste zaterdag van de maand. Volg de websitefacebookpagina of de Dolfinariumvrij Nederland facebook om op de hoogte te blijven.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)