The Official Animal Rights March

26-08-2019

Samen met zo’n 250 mensen stapten we zondag 15 augustus mee met The Official Animal Rights March in Brussel. De dag voordien liepen we met zo’n 1000 mensen mee met de March in Amsterdam. 

Alle deelnemers eisten een einde aan dierenleed en vroegen om rechten voor en vrijheid van dieren. We lieten gezamenlijk onze stem horen voor alle dieren die in de industrie gebruikt, misbruikt, mishandeld en gedood worden.

Tijdens de March in Brussel werd er haltgehouden op het Muntplein, voor een minuut stilte. Een unieke ervaring om het zo stil te weten op dit grote en drukke plein. Na de stilte werd het lied gezongen dat bekend werd door het kleine meisje dat een chefkok deed wenen in Orlando.

Met Bite Back verkochten we vegan lekkers, zodat deelnemers wat energie konden opdoen voor de mars begon. Ook lieten we onze iAnimal zien, aan voorbijgangers en andere geïnteresseerden. Eén van de deelneemsters aan de mars kwam ons vertellen dat ze de beelden 1,5 jaar geleden gezien had en daardoor vegan geworden was. Ondertussen stond ze strijdbaar tussen de activisten die op straat kwamen voor dierenrechten.

Ook was dit de eerste keer dat ons nieuwste team ‘officieel’ deelnam aan een mars. Bite Back Teens is geboren! Omdat ook de jongsten onder ons graag actief met veganisme en dierenrechten bezig zijn.

Foto’s : Vincent Bozzolan – Jean-Philippe Wéry – Sophie Bernard

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)