Schapen

Sociaal gedrag 

Schapen zijn echte kuddedieren en vormen sociaal functionerende groepen. De hiërarchie van de groep is het best waar te nemen wanneer er voedselschaarste is. Dominante schapen duwen dan tegen elkaar aan om de rangorde te bepalen. Om met elkaar te communiceren blaten schapen naar elkaar. Dit doen ze voornamelijk wanneer er onrust is in de groep. Het kan om een dreiging van buitenaf gaan, of omdat ze honger of dorst hebben. Ooien en lammeren blaten ook naar elkaar om elkaars geluid te leren herkennen en om de onderlinge band te versterken. Schapen hebben een uitstekend reukvermogen en kunnen elkaar en andere diersoorten herkennen en onderscheiden aan de geur. Ook hebben schapen een sterk ontwikkeld smaak- en tastvermogen, waarmee ze kwalitatief het beste en lekkerste voedsel kunnen selecteren.

Schapen kunnen kunnen vijftien tot twintig jaar oud worden. In de schapenhouderij krijgen ze deze kans echter niet. De meeste schapen worden vroegtijdig geslacht.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)