Gisteren, zondag 2 juni, stond Bite Back op de Vegan Vibes Picnic Market. Het ideale weer voor een picnic market, met maar liefst 30 graden. Genietend van de zon kwamen geïnteresseerden proeven van al dat vegan lekkers. Er waren leuke standjes met ijsjes, taart, wraps, pizza, thai, Indisch, Afrikaans, vleesvervangers, snoep, maar ook make-up,schoenen, kledij…

Aan onze stand konden mensen terecht met vragen over veganisme en dierenrechten. We zetten deze dag vooral in op iAnimal. Via deze virtual reality bril konden mensen een kijkje nemen in het leven van een dier. De mensen waren echt geschokt om te zien hoe dieren leven en sterven voor ze als netjes verpakt product in onze winkelkar en later op ons bord belanden. Het zette de kijkers aan het denken over hun voedselkeuze. ‘Ik wil meer veggie producten proberen’ en ‘ik wil meer plantaardig gaan eten’ hoorden we meerdere keren. De veganisten die de Markt bezochten, nodigden we uit om op 16 juni mee te wandelen in de Mars tegen de Sluiting van Alle Slachthuizen.

Lijkt iAnimal jou ook een efficiënte en effectieve vegan outreach tool? Misschien kun je dan overwegen om onze crowdfunding te steunen om extra iAnimal sets aan te schaffen. Zo kunnen we op meerdere plaatsen tegelijk gebruik maken van deze virtual reality ervaring.

 

Vis Wijzer Vis Niet, Antwerpen

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres