Veganisme in de klas in Leuven

26-01-2019

Eén van onze jongere activistes vond dat haar leeftijdsgenoten op school wat meer over veganisme mochten weten, vooral omdat velen van hen wekelijks klimaatspijbelen. Ze kreeg van de school het fiat om tijdens de tweewekelijkse seminaries zelf eentje rond veganisme te organiseren. Haar moeder, coördinator bij Bite Back Leuven, werd ook ingeschakeld.

Op 22 januari kregen een 20-tal leerlingen uitleg over veganisme gevolgd door een workshop vegan cupcakes als extraatje. De vegan cupcakes werden verkocht voor Rode Neuzendag en brachten €136,50 op. De school en de leerlingen waren erg enthousiast over het seminarie en wilden er graag een vervolg aan breien. Ze nodigden prompt Bite Back uit om begin april 3 uiteenzettingen te geven over dierenrechten en veganisme aan alle leerlingen van het derde jaar. De jeugd is de toekomst, dus we gaan hier dan ook graag op in.

Ben je ook benieuwd naar veganisme? Neem dan een kijkje in onze Maak Een Verschil brochure.
Indien je ook graag een lezing over dierenrechten en veganisme wilt in jouw klas, neem contact op met educatie@biteback.org.

Hoi, ik pop-up voor de dieren. Help jij ons de dieren helpen?

Bite Back zet zich al vele jaren in voor alle dieren. Met krachtige campagnes, onderzoek en informatie inspireren we elk jaar vele mensen om ethische keuzes te maken vóór de dieren. Wij zijn echter volledig afhankelijk van donaties en lidgelden. Om onze doelen te bereiken hebben we dus jouw hulp nodig.

 

Ja, ik help mee de dieren te bevrijden

Nee, bedankt (ik ben al donateur/lid)